SHOP

Abdij van Stavelot

image

Boek

Abdij van Stavelot... de 5 zonnen bestemming!

Het Historisch Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy.


Meer dan duizend jaar lang oefende het Prinsdom zijn invloed uit op een grondgebied ver buiten de grenzen van België. Het Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy biedt een moderne en onderhoudende rondleiding door de geschiedenis van een staat onder het Ancien Régime. Beelden en geluiden, voorwerpen en kunstwerken worden op intelligente wijze georkestreerd met behulp van de nieuwste multimediatechnieken.

Nieuw: Espace Wibald, abt van het keizerrijk in de 12e eeuw.

Het museum van het circuit van Spa-Francorchamps.

In de gewelfde kelders van de abdij vertelt het museum de geschiedenis van het "mooiste circuit ter wereld". Uitzonderlijke voertuigen, nooit eerder vertoonde videobeelden en ongewone voorwerpen brengen de passie van de pioniers tot leven voor de coureurs van vandaag. Jong en oud kunnen Fangio, Senna of Schumacher worden tijdens een virtuele ronde over het Ardense circuit.

Het Guillaume Apollinaire Museum.

Dit museum met zijn gezellige sfeer roept de herinnering op aan het verblijf van de dichter in de streek van Stavelot en dompelt de bezoeker onder in de wereld van de auteur van het "Chanson du Mal-Aimé": een inwijdingsreis in het werk van een van de markantste persoonlijkheden van de vorige eeuw, via zijn geschriften en de ogen van Picasso, Chagall, Cocteau...

Naast de 3 musea wordt er regelmatig een tijdelijke tentoonstelling georganiseerd!

  • Winkel
  • PBM

  • parking motorhome

Cour de l'Abbaye 1

B-4970 Stavelot (Stavelot)

50.39357 5.93163 11

+3280880878


Website