SHOP

Fort de Tancrémont en museum van het Fort

Heropening van het Fort van Tancrémont vanaf 7 mei !


Gebouwd in twee jaar en ingehuldigd op 8 augustus 1938, gelegen in de gemeenten PEPINSTER en THEUX, is het Fort van TANCREMONT het laatste van de vier nieuwe forten die, samen met de acht oude forten die herbewapend en versterkt werden, de versterkte positie van Luik vormden, beter bekend als PFL1. Het maakte deel uit van het Régiment des Forteresses de LIEGE.

Het centrale massief van 3,5 ha, heeft vijf gevechtsblokken. Het is omgeven door een gracht van 8 meter breed en 6 meter diep. Elke gracht wordt verdedigd door een gewapende box.


Na een stormachtige vergadering moest de Duitse luitenant-generaal K. SPANG kapitein A. Devos, Batterijcommandant, het recht geven de gracht te gebruiken. Devos, Batterijcommandant, de verzekering op eer, dat HM Koning Leopold III inderdaad aan het gehele Belgische leger het bevel had gegeven de gevechten te staken. Het Fort van Tancrémont moest de dag na de capitulatie, op 29 mei 1940, de wapens neerleggen!


De Amicale du Fort ontvangt u bij het toegangsblok (B1). Na een korte uitleg door een gids kunt u de ingewanden van dit fort op 20 meter diepte betreden... Maar vergeet niet onze website te bekijken om meer te weten te komen over de geschiedenis ervan.


  • Parking
  • Parking voor bussen
  • Sanitair

Route de Tancrémont 45

B-4910 Theux (Theux)

50.55258 5.78713 11


Website